Cami

Olen kahden pienen lapsen äiti, entinen kilpaurheilija, fysioterapeutti ja yrittäjä. Työn ulkopuolella päiväni täyttyvät lasten ja koiran kanssa ulkoilusta, kodin askareista ja urheilemisesta.

Olen entinen kilpaurheilija ja oma lajini oli potkunyrkkeily.  Harrastin lajia vuosina 2005-2017. Kilpailin vuosina 2007-2017, joista maajoukkuetasolla vuodesta 2008 alkaen. Olen saavuttanut useita arvokisamitaleja, Suomen mestaruuksia ja World Cup-mitaleja sekä mustan vyön. Urani kirkkain saavutukseni on Euroopan mestaruus. Lisää urheilutaustastani voit lukea täältä.

Päätin kilpaurani toisen lapseni raskausaikaan enkä usko enää kilpailevani potkunyrkkeilyssä.

Tiedän, mitä huipulla kilpaileminen lajissani vaatii enkä ole valmis antamaan kaikkea sitä aikaa pois perheeni ajasta. 

Treenaan kuitenkin aktiivisesti ja omia tavoitteitani kohti. Tällä hetkellä opettelen uusia taitoja Brasilian ju-jutsun treeneissä ja teen voimaharjoittelua. Haluan oppia seisomaan käsillä ja palauttaa voimatasot raskautta edeltävään aikaan järkevästi. Urheilu ja liikunta ovat minulle suuri voimavara arjessa jaksamiseen ja oman hyvinvointini tukemiseen. 

Itselleni mieluisia liikuntamuotoja ovat voimaharjoittelu ja kehonpainoharjoittelu, kamppailu-urheilu, maantiepyöräily, talvisin hiihto, ulkoilu ja ulkona treenaaminen.

Kuva yllä: Euroopan mestari 2016 / Petri Mast Photography.
Kuva oikealla: World Cup Unkari 2017 / Petteri Maunu.

ÄITIYS-JA LANTIONPOHJAN FYSIOTERAPEUTTI

Olen peruskoulutukseltani fysioterapeutti (AMK) ja olen lukuisilla ammatillisislla lisäkoulutuksilla erikoistunut naisten fysioterapiaan.

Olen äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti ja erityisosaamista minulla on vatsalihasten erkauman kuntouttamiseen sekä raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten ennaltaehkäisevään ja kuntouttavaan työhön.

Olen empaattinen ja kannustava, mutta myös vaativa. Odotan asiakkailtani sitoutumista harjoitteisiin ja suunnitelmiin, koska en voi tehdä harjoitteita muiden puolesta. Toivon fysioterapiaprosessilta avoimuutta, vastavuoroisuutta ja ilon kautta tekemistä.

Haluan opettaa jokaiselle jotain uutta tai auttaa oivaltamaan jo tutuista asioista uusia näkökulmia. Ymmärrän kiireisen arjen tai työstressin vaikutukset jaksamiseen ja painotan aina sitä, että harjoittelussa pitää huomioida myös muun elämän kuormitukset.

Lähestymistapani fysioterapiaan on hyvin kokonaisvaltainen ja olen kouluttautunut psykofyysisen fysioterapian ja kinestetiikan pariin, kun työskentelin aiemmin ikääntyneiden ja muistisairaiden parissa.

Huomioin aina ihmisen kokonaisuutena ja pelkkien fyysisten harjoitteiden lisäksi huomioin aina työssäni kokonaiskuormitukseen liittyvät seikat.

Sydäntäni lähellä on naisten terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät asiat. Haluan auttaa kaiken ikäisiä naisia saavuttamaan vahvan ja toimivan kehon. Toivon, että omalla osaamisellani ja ohjauksellani voin rohkaista naisia liikkumaan ja kuormittamaan kehoa turvallisesti myös raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen.

Ammatillisia mielenkiinnonkohteitani on tällä hetkellä erityisesti äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia, urheilufysioterapia, kehonhuolto ja liikkuvuusharjoittelu sekä toiminnallinen harjoittelu, joka tähtää tasapainoiseen, vahvaan ja toimivaan kehoon.

Olen hakenut lisäkoulutusta myös raskaana olevien ja synnyttäneiden voimaharjoitteluun liittyen. Ohjaan äideille voimaharjoitteluryhmiä kahdella salilla Vantaalla.

Minulla on paljon osaamista voimaharjoittelun puolelle ja toiminnalliseen harjoitteluun erilaisten lisäkoulutusten myötä. Olen kouluttautunut Spartan Academyn Toiminnallisen harjoittelun Personal traineriksi ja Voimavalmentajaksi.

KOULUTUKSIA:

 • Fysioterapeutti (AMK)
 • Vatsakapseli, erkauma ja sonopalpaatio
 • Lantionpohjan fysioterapian peruskurssi
 • Lantionpohjan palpointi ja arpikäsittely
 • Lantionpohjan fysioterapian syventävä koulutus
 • Äitiysfysioterapian peruskurssi
 • Diastasis recti abdominis – toiminnallinen keskivartalo
 • Training and lifting with new moms
 • Spartan Academy Toiminnallisen harjoittelun Personal Trainer
 • Urheilufysioterapian peruskurssi
 • Spartan Academy Voimavalmentaja
 • Spiraalistabilaatio 1A-1B
 • Pään, niskan ja purentalihasten toiminta faskian näkökulmasta
 • MyFascia

TYÖKOKEMUS

 • FYSIOTERAPEUTTI Tmi Camilla Marjamäki 2017-

Esikoisen vanhempainvapaan aikana ajatus yrittäjyydestä vahvistui, kun halusin kovasti työskennellä äitiysfysioterapian parissa ja hyödyntää myös vuosien urheilutaustaani ammatillisesti.

Tällä hetkellä vastaanottoni on Vantaalla Training Groundin crossfitsalin yhteydessä. Ajanvaraus vastaanotolle: www.vello.fi/traininggroundvantaa.

 • FYSIOTERAPEUTTI Helsingin kaupunki 2012-

Olen työskennellyt fysioterapeuttina pitkäaikaisosastolla ikääntyneiden parissa ja ollut yksikössäni kehittämässä kuntouttavaa työotetta sekä jalkauttamassa kinestetiikan toimintamallia osaston käytäntöön. Koin työssäni paljon onnistumisia, vaikka muutokset olivat aluksi haastavia.

Jäin äitiyslomalle työstäni vanhusten parissa kesällä 2015.

 • FYSIOTERAPEUTTI Kuntokompassi Personal training studio 2017-2020

Työskentelin pari vuotta Helsingissä Kuntokompassin Personal Training Studiolla todella osaavien kollegoiden parissa, ja nautin työstäni valtavasti.

Asiakaskuntani koostuu hyvin erilaisista ja eri-ikäisistä asiakkaista. Tällä hetkellä noin kaksi kolmasosaa asiakkaistani on raskaana olevia tai synnyttäneitä naisia.

Lisäksi teen töitä urheilijoiden kanssa ja ohjaan taukoliikuntaa sekä junnupotkunyrkkeilyä – työni on hyvin monipuolista!

Kouluttaudun jatkuvasti lisää, koska koen jatkuvan oppimisen ja kehittymisen olevan olennaisen tärkeää oman ammattitaidon kehittämisen kannalta.